Jeg er vild med Maria Helleberg.

magt_maske

Hun er en meget produktiv forfatter, med mere end 80 udgivelser. Heraf tager omkring 30 udgangspunkt i historiske emner, og er tilsat fantasi og hjerte. Jeg elsker hendes skrivemåde.

Med mit historieinteresserede hjerte, er jeg især vild med hendes romaner som omhandler hoffet.

Senest har jeg læst “Mathilde, magt og maske”, og den blev slugt over ganske få dage. Jeg lå syg med influenza, og efter et par dage kunne jeg simpelthen ikke sove mere. Heldigvis har vi eReolen, så jeg kunne vælge og vrage uden at skulle ned på biblioteket.

“Mathilde, magt og maske” handler om Prinsesse Caroline Mathilde som kom fra England til Danmark som 15 årig. Til et hof, hvor etikette kommer først, og ægtemanden – kongen – ikke er helt normal. Det kan ikke have været nemt for en ung kvinde, men hun omsider finder hun kærlighed og fortrolighed hos Kongens livlæge. Sammen med ham skaber hun sin egen virkelighed , og planlægger en bedre fremtid, både for dem selv og for Danmark. Desværre er hun, fordi hun lever i sin egen verden, ikke opmærksom den den virklige virkelighed, og der er kræfter ved hoffet som vil dem ondt.

Det er kærlighedshistorien om Caroline Mathilde og Struensee, som er fortalt mange gange før, men Maria Helleberg gør det bare bedst, hvis du spørger mig.

 ”Man skulle ikke give sig tilfreds med det ene liv, som var udpeget allerede før fødslen. Så trist og uspændende. I fremtiden, som måtte komme, og ligne deres forhåbninger, ville folk være født frie og selv kunne vælge sted og skæbne. Måske endda ægtefælle.”

”Mathilde, magt og maske”, s. 110.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s