Der er mange grå og triste dage for tiden, og så er en kop varm chokolade og hjemmebagte boller altid godt.

 

Her er min opskrift på boller

1 pk. økologisk gær
3 dl. mælk
1 dl. A38 eller et andet surmælksprodukt
1 dl. olie
1 tsk. salt
3 tsk. sukker
2 dl. fuldkornsmel
ca. 5 dl. hvedemel

Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt af hvedemelet tilbage og tilsæt efter behov. Dejen skal helst ikke være for tør, da fuldkornesmelet udvikler sig under hævningen.

Lad dejen hæve i ½-1 time.

Slå dejen ned og form til boller. Hvis dejen er for klistret tilsættes ekstra hvedemel.

Lad bollerne efterhæve i ½ time.

Sæt bollerne i en kold ovn og sæt ovnen på 225 grader. Bollerne er færdige efter 35-40 minutter. Pensl evt. bollerne med mælk 5 minutter, før de er færdige, så de får en flot blank overflade.

Reklamer

En mening om “Boller op – boller ned

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s