Altså ikke jeg, men en anden kvinde …

 

_9788792439901

“Jeg brød et løfte” af Dorte Emilie Røssell, handler om en piges oplevelser i Danmark under 2. verdenskrig. Hendes far er en af nøglepersonerne i en modstandsgruppe i København. Dorte og hendes mor bliver også en del af det. Dorte  hjælper bl.a. med at transportere blade rundt i byen i sin lille dukkevogn. Og i deres lejlighed bliver der holdt møder i modstandsgruppen og planlagt sabotageaktioner, og der bliver gemt våben og flygtninge i deres lejlighed.

Faren bliver i 1944 angivet og både hendes far og mor bliver arresteret af Gestapo.

Efterfølgeren til “Jeg brød et løfte” er “Eftertid”, som tager sin begyndelse i efteråret 1944.

Moren bliver løsladt, efter et længere ophold i fængslet, men er stadig under mistanke. Hun og Dorte må derfor gå under jorden. Kun tilfældigheder gør at faren ikke bliver idømt dødsstraf af Gestapo. Han bliver istedet sendt i koncentrationslejr i Tyskland.

Efter krigen lover Dorte sine far, at de aldrig mere vil tale om det. Hun bryder det løfte, da hun på opfordring skriver en bog om sine oplevelser.

_9788792875013

Det er en personlig fortælling om en lille piges oplevelser under krigen. Hendes frygt for at mor og far ikke kommer hjem igen, hendes liv med en psykisk ustabil mor og deres familieliv efter krigen. En fortælling om en svunden tid, med begivenheder som mange end ikke har hørt om, en let læst bog som kan anbefales. Især tænker jeg at unge mennesker kunne lære noget af at læse den.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s