Fridagen er også brugt til at lave dej til dejlige fiberboller, til morgenmaden i morgen.

Fiberbageblanding

Opskrift på fiberboller

  • 5 dl. vand
  • 2 dl. surdej
  • 10 gr. gær
  • 2 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 100 gr. fiberbageblanding *
  • 150 gr. fuldkornshvedemel
  • 500 gr. hvedemel

Bland vand, surdej, smuldret gær, honning og salt. Tilsæt derefter fiberblanding, fuldkornshvedemel og hvedemel. Ælt dejen i 10 minutter, helst på røremaskine men det kan også gøres med en ske og godt med armkræfter. Dejen er ret våd, så du kan ikke ælte den med hænderne.

Lad dejen hæve natten over i køleskabet.

Hæld dejen ud på et godt meldrysset bord, og saml den forsigtigt. Skær den så til boller med en spartel eller en skarp kniv. Ælt helst ikke dejen for meget. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad ovnen varme på til 250 grader, mens bollerne efterhæver.

Bag i 20-25 minutter til de er så gyldne, som du bedst kan lide.

* Fiberbageblanding fra Urtekram – indeholder majsflager, knækkede hvedekerner, hørfrø, hampfrø og chiafrø.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s