I dag er det jo store bededag, og som det er tradition, fik vi hveder i går. Jeg havde selv bagt dem og det kan jeg absolut anbefale. De blev supergode, og så er de meget nemme at bage selv.

Her får du min opskrift

12 hvedeknopper

ca. 500 gr. hvedemel
3 spsk. rørsukker
1 tsk salt
1½ tsk. kardemomme
100 gr. smør
1 æg
3 dl. lunkent vand
50 gr. gær

Findel smørret i melet. Det skal helst være helt grynet. Tilsæt salt, rørsukker og kardemomme.

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt melblandingen. Ælt til dejen er glat og smidig, måske skal der lidt mere mel i, men pas på – ikke for meget, så bliver dejen for tung. Dejen skal være fedtet, og den kan godt hænge lidt i, når bollerne skal formes. Så må man bruge lidt mel på hænderne.

Dejen formes til 12 boller, som sættes tæt i en lille bradepande. Efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Bages ved 200 gr. varmluft i ca. 20 min.

Når hvederne skal spises flækkes de, og ristes ved god varme i ovnen, eller på brødristeren.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s