Så er jeg færdig med januars udfordring fra Bogklubben-mener. I januar var udfordringen at læse en krimi fra før år 2000.

Jeg valgte, at læse den første bog i Jan Guillous serie om den svenske spion Carl Hamilton. Jeg har ikke tidligere læst nogle af bøgerne i denne serie, men har hørt flere gode anmeldelser.

En chef i det svenske sikkerhedspoliti bliver myrdet i sin bil. Der er ikke noget spor af gerningsmanden, som tilsyneladende blev inviteret ind i bilen af den nu hedengangne sikkerhedschef. Sikkerhedspolitiet er i oprør, og jagten går ind. Carl Hamilton bliver manipuleret ind i efterforskningen, af den ene mand, der ved, hvad han egentlig er. En veluddannet dræbermaskine. Sagt uden ironi. Og man sidder med et grumt smil om munden, mens man hører politimændene på sagen være modvillige over for Hamilton, fordi de antager, at han ikke er andet end en skoledreng. “Coq Rouge” er spændende, rystende og Carl Hamilton er Mr. Cool himself. Næste gang du finder det lidt kedeligt at være indbygger i et nordisk land, så ved du, at det kun er fordi, du ikke får lov til at se andet end overfladen.

* udgivet på svensk i 1986
* oversat til dansk i 1987 af Jan Mølgaard
* 431 sider
* læst i januar 2011

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s