På opfordring skriver jeg lige opskriften på vores nytårsmenu.

Det skal du bruge

Pommes Anna
100 g smør
4 stk bagekartofler
1 stk finthakket skalotteløg
2 stk kviste timian, kun bladene

Julesalat
2 stk halverede julesalat
2 spsk smør
2 spsk sukker
2 dl sherry

Chateaubriand
800 g afpudset oksemørbrad
2 spsk smør

Sådan gør du

Smelt de 100 g smør forsigtigt, så vallen lægger sig på bunden af gryden.
Tag kun den klare del af smørret fra. Kassér vallen.
Skræl kartoflerne og skær dem i 1 mm tynde skiver.
I 4 små runde forme lægges kartoflerne lagvis med det hakkede skalotteløg, det klarede smør, timianblade og salt og peber.
Bag dem ved 160 grader i ca. 30-45 min. –en urtekniv skal let kunne slippe igennem de møre kartofler.
Brun julesalat af i smør i en kasserolle.
Tilsæt sukkeret og lad det karamellisere.
Kom sherry ved og kog det ind til en tyk sirup omkring salaten.
Brun oksemørbraden hårdt på en pande i lidt smør, krydr med salt og peber.
Steg den færdig i ovnen ca. 12 min. alt efter, hvor gennemstegt den skal være.
Lad den hvile tildækket i ca. 15 min.
Skær kødet i passende skiver og servér med julesalat, Pommes Anna og sauce efter eget valg.

Vi lavede bearnaisesauce til, fordi mændene her i huset elsker det, men ellers kunne der laves en portvinssauce.

Portvinssauce
3 dl portvin
1 dl vand
50 g smør

Kog panden af med portvin og kog ind til ½ dl.
Tilsæt 1 dl vand og kog op.
Tilsæt det kolde smør og pisk det ud i saucen, nu tykner det og må ikke koge igen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s