Dette er andet bind i serien om Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg, der med livet som indsats hvirvles ind i en historie om forfulgte folkeslag, terrortrusler og kyniske bagmænd.

På et nedlagt militærhospital i Ungarn har to romadrenge fundet noget, som de mener at kunne sælge for mange penge. Men for at kunne det, må de involvere sig med skumle og kyniske mennesker. Det skulle de ikke have gjort. For de betaler en høj pris, og det samme gør deres familier, herunder den enes jurastuderende bror, som blandes ufrivilligt ind i sagen. Han kommer i de internationale efterretningstjenesters søgelys og sendes på en farefuld rejse til Danmark, for at finde sin forsvundne bror. I Danmark ringes Nina op af en gammel ven, der hjælper med at skjule en flok romafamilier på et nedlagt bilværksted. Nina Borg er nemlig et samvittighedsfuldt menneske med hjertet på rette sted. Og det bringer hende – på trods af indgåede aftaler med ægtemanden – ind over en redelighed, der både inkluderer smugling af radioaktivt materiale og menneskehandel fra den tidligere østblok til Danmark. Hun bliver alvorligt syg, og hendes engagement får også konsekvenser for hendes 14-årige datter Ida, der overfaldes af gangstere.

Historien er spændende fortalt, med afsnit fra først den ene lokalitet, så den anden og den tredje, og i løbet af romanen væves trådene sammen til et ikke videre rart billede fra den europæiske underverden og Velfærdsdanmark anno lige nu.
Personerne bliver tegnet op uden unødigvendig udenomsnak. Vi får det nødvendige at vide, så tingene fungerer, men oplyses ikke om irrelevante forelskelser og barndomskonflikter.

“Et stille umærkeligt drab” er en meget velskabt spændingsroman. Jeg læste den med stor fornøjelse, og til trods for at den er på 400 sider, virker den på intet tidspunkt langstrakt. Jeg er lige nu i gang med bind 1 i serien, da jeg – næsten som sædvanligt – ikke er startet med begyndelsen. Det forhindrer mig dog ikke i at se frem til bind 3 i serien, som forhåbentlig ikke, som varslet, bliver den sidste.

Reklamer

En mening om “Et stille umærkeligt drab af Kaaberbøl og Friis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s