Havfruen af Camilla Läckberg – sjette bog i krimiserien om politimanden Patrik Hedström og forfatteren Erica Falck i den lille fiskerby Fjällbacka.

En familiefar forsvinder uden forklaring, der findes ikke noget lig, ikke noget brev, bare stor tomhed. Konen Cia kæmper for at få hverdagen til at fungere for hende og børnene. Patrick Hedström er politiets mand på sagen og der er mange ubesvarede spørgsmål. Forfatteren Christian, som er ven af Erica Falck, modtager trusselsbreve, hvilket Erica opdager tilfældigt. Selv om Erica er højgravid holder hun sig ikke tilbage for at hjælpe Patrick. Hun laver sin egen research, især fordi at Christian er meget lukket omkring sin fortid og ikke lader nogen komme tæt på. Dette begynder også at have stor betydning for hans privatliv. Og herfra begynder historien at eskalere. Da også Christians barndomsvenner inddrages i sagen, bliver det mere end selv en højgravid kvinde kan hamle op med.

Läckberg er som sædvanlig velskrivende, og hendes evne til at skrive en letlæst, spændende krimi er intakt. Hendes figurer er særdeles plausible, men også ret stereotype. Det er ikke menneskeportrætter, der ændrer ens syn på hverken eget eller det modsatte køn, hvad enten man måtte være M eller K.
Der er ikke mange steder, hvor man får en psykologisk forklaring på figurernes handlinger eller årsagssammenhænge. Og slet ikke nogen steder i læsningen, hvor man flår brillerne af og skriger – okay, så det var derfor, det må jeg nok sige. Slet ikke.

Ikke desto mindre virker det. Når man først er i gang, er det vanskeligt at lægge ’Havfruen’ fra sig, fordi den helt elementært er spændende.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s