Det søde indslag en søndag eftermiddag.

Pærekage

3-4 pærer (500-600 gr.) jeg brugte pærer fra dåse
reven skal af 1 citron
1 spsk. sukker
175 gr. smør
175 gr. sukker
3 æg
150 gr. marcipan
60 gr. mel
1 tsk. bagepulver

Skræl pærerne, fjern kernehus og skær dem i både. Læg dem i et ildfast fad, drys med reven citronskal og sukker.
Rør blødt smør sammen med sukker. Del æggene og rør æggeblommerne i et ad gangen. Riv marcipanen groft og rør den forsigtigt i sammen med mel og bagepulver.
Pisk æggehviderne meget stive og vend dem i dejen med let hånd.
Fordel dejen over pærerne og bag pærekagen i 40-50 min. ved. 175 gr.
Lad dejen svale og drys et tyndt lag flormelis over kagen, og pynt med finstrimlet citronskal og citronmelisse eller mynteblade.
Flødeskum eller cremefraiche kan serveres til kagen.

Ungerne som begge var kommet meget sent i seng, fortjente lidt forkælelse i eftermiddag. Søndag eftermiddag har tidligere og ofte været lig med hjemmebagt kage, men det er efterhånden længe siden.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s