I “Min broders vogter” ser den gamle Magnus Meyer tilbage på de år i hans liv, der lagde grunden til hans formue og som formede hans liv.

Han er som ung, rejst til Argentina for at slippe hjemmefra sin strenge far. Efter et par livlige år i Argentina, må han flygte til USA, efter at han har skudt sin elskerindes bror. I USA arbejder han som livvagt for en mafiaboss, inden han som 25 årig vender hjem til Danmark efter 5 år i udlandet.

Magnus lillebror Mads er rejst til Spanien for at kæmpe som frivillig mod general Francos tropper, og søsteren beder Magnus rejse derned for at få lillebroren med hjem.  Det går ikke helt efter planen, men i Spanien får Magnus kendskab til en skjult formue. I Spanien møder Magnus også sit livs kærlighed i den russiske Irina Sjapatova. Hun bliver imidlertid kaldt hjem til Sovjetunionen og Magnus må flygte fra Spanien med mere blod på hænderne.
Hjemme i Danmark finder Magnus ud af, at Irinas far og bror er blevet anklaget for spionage og landsforræderi  og skal for retten i Moskva under Stalins skueprocesser, og Magnus tager afsted for at finde Irina.

‘Min broders vogter’ er godt skrevet og flyder fint afsted. Tidsbillederne fra Danmark før Anden Verdenskrig og den internationale brigades fortvivlede kamp mod Francos legionærer med deres tyske og italienske støtter er både dramatisk, uhyggelig og meget troværdig – borgerkrig er bestemt ikke noget teselskab.

Ligeledes fortælles beretningen om Stalins udryddelsesprocesser og den samvittighedsløse kamp for at forme det nye sovjettiske menneske i overensstemmelse med de historiske kendsgerninger, vi kender til.
Fascismen har mange ansigter, og Davidsen bringer læseren langt ind i kampen mod den morderiske ideologi og beskriver glimrende de forskellige aktørers moralske dilemmaer. Spændende og underholdende læsning.

Jeg har ikke læst andre bøger af Leif Davidsen, men det skal jeg vist have rettet op på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s