Jeg har bagt smørkage til eftrermiddagskaffen idag. Det er ikke så tit jeg gider bage i min ferie, og slet ikke hvis der er 30 grader i skyggen. Men i dag kom det lige op i mig, og jeg fik lyst til smørkage.

Her er opskriften:

1 spsk sukker
2 æg
2 tsk salt
2 dl mælk
1½ tsk stødt kardemomme
½ pakke gær
600 gr hvedemel

Remonce:
2 æbler
50 gr smør
2 tsk stødt kanel
100 gr brun farin

Creme:
4 dl minimælk
1 æggeblomme
2 spsk maizena
½ dl sukker
2 tsk vanillesukker
– eller hvis man er doven – et brev færdig creme der bare skal piskes med mælk 😉

Opløs gæren i mælken, rør sukker, æg , salt og kardemomme i. Tilsæt melet lidt ad gangne og ælt dejen sammen, hæver derefter et par timer.

Del dejen i 2 dele på henholdsvis 2/5 og 3/5. Rul den mindste del ud til ca. 30 x 40 cm og læg den i et fad eller på en plade beklædt med bagepapir.

Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i både. Kog dem møre i en gryde med lidt vand. Blend dem til en helt jævn mos og tilsæt smør, kanel og farin.

Pisk alle ingredienserne til cremen sammen og bring den i kog under konstant omrøring. Lad den koge et par minutter. Når den er afkølet, smøres den ud på dejen på pladen.

Rul den største del af dejen ud til ca. 40 x 40 cm. Smør dejen med remoncen og rul den sammen som en roulade der skæres ud i 12 skiver/snegle, som lægges ovenpå dejen.

Bag kagen i ca. 25 minutter og pynt evt. med glasur

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s