Postkortmorderne

Hold da op for en pageturner.

Postkortmorderne er skrevet af to af verdens bedst sælgende krimiforfattere – Liza Marklund og James Patterson. Den er skrevet let og flydende, og man kan overhovedet ikke mærke, at der har været to forfattere. Spændingen holdes konstant ved lige, og selvom man tidligt ved hvem morderne er, formår forfatterparret alligevel, at så tvivl om det, man lige har læst. 

I en række europæiske storbyer myrdes unge nygifte par. Inden hvert mord, sender morderen et postkort til en journalist i den pågældende by, og efter mordet modtager samme journalist billeder af de myrdede.

Journalisten Dessie Larsson i Stockholm modtager et postkort, og samme aften kontaktes hun af den lurvede politimand Jakob Kanon. Han har været på sporet af morderne siden hans datter og svigersøn var de første ofre. De to finder sammen i forsøget på at opklare, hvem det er der rejser rundt i Europa, og finder unge nygifte par, for derefter at slå dem ihjel.

De finder et mønster i måden mordene begås, og bl. a. ved hjælp af overvågningskameraer fra museer, lykkes det dem at komme på sporet af et søskendepar. De har imidlertid alibi for mordene i Stockholm, og også for nogle af de tidligere mord. Dessie og James er overbevist om deres skyld, og det bliver en kamp i mod tiden at finde fældende beviser.

Det er en udmærket krimi, som kan anbefales som lidt let sommerlæsning, perfekt til en dag på stranden.

Advertisements

Forfatter Helle Kjær

Jeg hedder Helle, jeg er 52 år og bor i Aalborg, den bedste by i Danmark. Jeg er gift med min mand, som jeg har kendt i 30 år, jeg er mor til 2 skønne, voksne børn og derudover er jeg 'mor' til vores dejlige Jack Russell Anton. På min blog skriver jeg om mit helt almindelige liv ;-) Min store interesse er håndarbejde, mest strik og hækling. Senest er vævning også kommet i spil, og jeg øver mig stadig. Derudover læser jeg meget, mest krimier, men også biografier finder vej til mit natbord. Om sommeren bruger jeg meget tid i min have, og så har vi en fin lille sejljolle, som vi elsker at sejle ud på Limfjorden i. Skriv meget gerne en kommentar her på bloggen. Du må også meget gerne sende en mail til helles.havehus@gmail.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s