Dagen i dag har været fyldt med forskellige aftaler. En af dem var en aftale med mor om en tur på kirkegården til far. Der var gamle blomsterløg, som skulle fjernes og stedmoderblomster var købt til erstatning. Nu er der fint igen.

Selvom Almen Kirkegården ligger midt i Aalborg, er der en befriende stilhed derinde. Det er en flot oase midt i byen. Der er velholdte stianlæg og smukke træer og buske. Far ligger oppe til højre, og vi taler lidt om de gravsteder, vi går forbi på vejen. Nogle er meget gamle og statelige, og nogle af dem er ikke særlig velholdte mere. Måske er der ikke længere nogen til at sørge for det.

Vi gik lidt rundt og ledte efter nogle bekendte, som også ligger deroppe og fandt da også nogle velkendte navne. En ung mor og hendes mor, som blev revet væk fra deres familie på grund af en spritbilist. En anden ung mor, hvis datter netop i dag skal konfirmeres. I dag tænker jeg meget på hende og på hendes piger, som må vokse op uden deres mor.

Vi var ikke de eneste derinde, man møder altid andre mennesker. Nogen som lufter hund, traver tur, nyder stilheden og nogen som er der for at ordne deres kæres gravsteder. Det er dejligt, at der er liv derinde. Det vil være synd hvis kirkegården ender som et trist og tyst sted. Jeg fyldes stadig med tristhed, når jeg besøger min far. Men jeg nyder også at kirkegården er et sted, hvor der er liv.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s