Tillykke med dagen, de damer – og endda nr. 100 af slagsen. Jeg taler naturligvis om kvindernes kampdag, som vi kan fejre idag.

Og er der så mere at kæmpe for. Ja, hvis man spørger mange unge kvinder, synes de det vist ikke. Men jeg er uenig, dybt uenig, der er stadig mange områder hvor der ikke er reel ligestilling mellem kønnene.

For eksempel:

Lige løn

Ligestilling i forhold til barsel.

Lige opfattelse af ansvar i forhold til den hjemlige husholdning og familielivet. Hvorfor er det stadig kvinderne der, bevidst eller ubevidst, har styr på hvad der skal handles ind til aftensmaden, oftest tager barnets 1. sygedag, deltager i møder om børnene osv.

Lige muligheder for jobs, forfremmelser, bestyrelsesposter osv.

– og jeg siger ikke, at det alt sammen er mændenes skyld.

Vi har selv en del af ansvaret, og en del af kampen er med os selv og vores forestillinger om os selv som kvinder. Forestillinger om at der noget vi ikke kan, og holdningen om, at det er os der er bedst til det der derhjemme. Jeg møder ofte kvinder, som ikke mener at mændene kan gøre det lige så godt som vi kan. De skifter ikke ble på den rigtige måde, eller tøjet på ungerne passer ikke sammen – og hvad så. Det betyder ikke en snus. De kan godt, og hvis vi er villige til at give ansvar fra os der, bliver der måske bedre plads til noget andet.

God kampdag.

Reklamer

En mening om “Tillykke – de damer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s