Så er det vist tid til at skrive lidt om de bøger, der er blevet læst i løbet af sommeren. Den sidste der lige har ligget på natbordet er “Kvinden i buret” af Jussi Adler-Olsen.

 

Kvinden i buret

 

Jeg har tidligere læst Fasandræberne af samme forfatter, og dengang lå jeg ikke vågen og læste den halve nat. Jeg blev ganske enkelt ikke rigtig fanget. Denne gang blev jeg fuldstændig opslugt. Wauw – der var spænding til sidste side. Kvinden i buret er egentlig første bog i serien om vicekriminalkommisær Carl Mørck, som leder politiets afdeling for “sager under særlig bevågenhed” og hans assistent Hafez el-Assad, men som sædvanlig har jeg så ikke læst dem i rækkefølge. Det betyder ikke det store, da det er selvstændige bind, men der er selvfølgelig lettere at følge med i sidehistorien eller baggrundshistorien, når man får den i den rigtige rækkefølge.

Plottet:

Carl Mørck kan tage fat på bunken af henlagte sager, som afdelingen for “sager under særlig bevågenhed” har fået til opgave at undersøge en sidste gang inden de afsluttes. Sammen med sin særdeles talentfulde assistent Assad vælger de sagen om den unge, smukke næstformand for det største oppositionsparti, Merete Lynggaard, der forsvandt sporløst på en færge i 2002.

Historien har naturligvis været igennem medierne, og overskrifterne har gættet på alt fra mord og selvmord til frivillig forsvinden. Da hun forsvandt satte politiet storstilet eftersøgning i gang, men uden resultat. Merete Lynggaard er som sunket i jorden.

Først da den hårdt prøvede vicekriminalkommissær Carl Mørck genoptager sagen 5 år senere, sker der et afgørende skred i efterforskningen. Sideløbende med opklaringsarbejdet følger vi Merete Lynggaard, som altså ikke er død. Men hvorfor holdes hun spærret inde og hvorfor? Snart er Carl Mørck og hans pragtfulde assistent Assad på sporet af en hensynsløs forbryder, som er drevet af had. Han har lagt en velgennemtænkt og perverteret plan, og spørgsmålet er, om Carl Mørck og Assad når at forpurre den, eller om de  selv vil blive ofre for den.

Reklamer

En mening om “Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s