Vi har ofte været på ferier rundt omkring i Danmark. Jeg synes, at det er vigtigt, at børnene lærer noget om deres eget land, så de har i tidens løb set mange af de attraktioner Danmark kan byde på. Nu er de så store, at de ikke altid synes, at det er sjovt at blive slæbt med på museer og se på de skønne naturoplevelser, vi har herhjemme. Til gengæld nyder vi det rigtig meget når de er med.

 

                         Sten ved Ejer Bavnehoj              Tarn ved Ejer Bavnehoj

 

Vi  kørte forbi Ejer Bavnehøj i vores ferie. Hver gang vi kører forbi, fortæller vi ungerne, at det er det højeste sted i Danmark. Vi har været der for flere år siden, men da var børnene så små, at de ikke husker det. Denne gang havde vi tid, så vi blev enige om at smutte derop.

Ejer Bavnehøj bryster sig af at være det højeste sted i Danmark, og det blev det også målt til at være tilbage i 1800 tallet. Men i 1941 fandt man ud af, at en gravhøj i Yding skov faktisk var højere. Der blev foretaget nye målinger og det betød at Ejer Bavnehøj med sine 170,35 m. nu er det trediehøjste, naturlige punkt i Danmark. Med Møllehøj på 170,86 m og Yding Skov på 170,77 m på henholdsvis 1. og 2. pladsen.

 

Udsigt fra Ejer Bavnehoj

Reklamer

2 meninger om “Ud i det blå

  1. Der skal vi da op en dag, vi har nemlig altid gjort holdt der, når vi skulle sydpå, men ikke på toppen 🙂

  2. Nej, de fleste når vist ikke længere end til rastepladsen. Fra toppen er der en fantastisk udsigt, den er nok værd at køre et par kilometer efter 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s