For længe siden læste jeg Dronningeofret af Hanne-Vibeke Holst. dronningeofret 

 

Dronningeofret er sidste del i Hanne-Vibeke Holst’s trilogi om politik og magt.  Hovedpersonen i Dronningeofret er Elizabeth Meyer, som er formand for Socialdemokraterne og som satser på at blive Danmarks første kvindelige statsminister. Hun vil altså vinde det kommende folketingsvalg, der er bare lige en forhindring – hun lider af begyndende alzheimers.

 

Vi følger Elizabeth Meyers kamp mod statsministerposten, der bla. bliver præget af trusler fra islamiske fundamentalister, pga. hendes jødiske baggrund.

 

Valgkampen føres med Charlotte Damgaard, som politisk ordfører. Meyer er ikke altid lige skarp, som følge af hendes sygdom, som hun holder hemmelig for alle. Meyer er ude i kapløb med tiden, idet hun ønsker at køre Charlotte Damgaard i stilling til at overtage posten som leder for Socialdemokraterne, inden hendes sygdom bliver afsløret og hun er færdig i politik. Charlotte Damgaard derimod overvejer helt at forlade dansk politik. 

 

Sideløbende med historien om kampen for statsministerposten, er der en højreorienteret gruppe som ikke ønsker Socialdemokraterne til magten. Der rekrutteres en tidligere soldat, til at udføre overfald og endda mord på en fremtrædende politiker.

 

Jeg synes måske at slutningen var skuffende,  en ting er, at romanen endte på en måde som jeg slet ikke ventede, hvilket jo ikke er dårligt, noget andet er, at det var en flad slutning på en ellers spændende roman. Slutningen kunne slet ikke bære den stort opsatte handling som der var gennem hele romanen.

 

Det er alt i alt en værdig afslutning på trilogien om politik, kvinder og magt. Måske er Dronningeofret endda den bedste af de tre. Har du endnu ikke læst den, er det bare om at komme igang, og har du endnu ikke læst Kronprinsessen (2002) og  Kongemordet (2005) kan de absolut også anbefales.

2 meninger om “Dronningeofret af Hanne-Vibeke Holst

  1. Det er jo meget forskelligt hvordan man lige bliver fanget af en forfatter. Jeg er begejstret for Hanne-Vibeke Holst, og specielt hendes trilogi synes jeg er vældig god.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s