fasandrc3a6berne1

Jeg har lige læst Fasandræberne af Jussi Adler Olsen. Det er en udmærket krimi, ikke en der holdt mig vågen den halve nat, men alligevel. Et originalt plot, som er rigtig godt udtænkt, og som skridt for skridt bliver mere troværdigt og medrivende. Det er den første bog jeg har læst af denne forfatter, og jeg vil helt sikkert læse flere.

 

Plottet:

 

Vicekriminalkommissær Carl Mørck får på mystisk vis fat på en gammel sag, i første omgang tror han, at sagen er landet hos ham ved en fejl. Da han alligevel begynder at grave lidt i sagen, opdager han, at noget er rivende galt. Sagen handler om et 20 år gammelt mord på et søskendepar, og politiets efterforskning peger på nogle unge kostskoleelever som de skyldige. De kommer imidlertid fra de mest velhavende familier i Danmark, og beviserne er ikke stærke nok. Sagen henlægges indtil en af de mistænkte, den svageste i gruppen af utilpassede kostskoleelever, ni år senere melder sig selv til politiet og tilstår mordene.

 

Sammen med sin assistent Assad begynder Carl Mørck nu at grave i sagen. En sag der trækker spor fra den usle posedame Kimmie, som tidligere var gruppens eneste kvindelige medlem. Hun lever nu i skjul på flugt fra de tidligere venner, med et brændende ønske om at knuse dem, fordi de ødelagde hendes liv. De tidligere kammerater, som nu er nogle af landets mest magtfulde mænd,  leder desperat efter hende, fordi hun har en viden, som kan knuse dem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s