For omkring et år siden skete der et frygteligt mord i Aalborgs Vestby. Det var forfærdeligt for ofret og ikke mindst hans efterladte, og jeg føler virkelig med dem. Men jeg har også en stor medfølelse med Rasmus. I aften kunne man i TV2’s “Den sorte boks”, se historien om, hvordan en dreng når helt derud, at han begår et så bestialsk drab. Min datter har gået i skole med Rasmus, og for os er det helt ufatteligt hvad han har gjort.

I udsendelsen kunne man se alle de svigt denne dreng, har været udsat for igennem sin barndom. Hvor mange gange skal et barn råbe “hjælp”, før det bliver hørt og der sker noget. Hvor mange indberetninger skal kommunen have før de gør noget. Det er åbenbart vigtigere at spare penge, end at hjælpe et barn (hvor mange andre mon der er i samme situation). Er det virkelig nødvendigt, at bruge 1 år og 9 måneder på at udrede, at han har brug for hjælp. Hvis et barn selv giver udtryk for at han ikke vil hjem, står det ihvertfald helt klart for mig, at der er noget rivende galt. Og så skal der selvfølgelig udredes, men måske kan det ske lidt hurtigere. Og så skal der måske gribes drastigere ind. 11 voldsepisoder på halvandet år, i en alder af 13-14 år – hvad skal der til før man tvangsfjerner børn.

Kan vi virkelig ikke gøre det bedre. Er vores samfund virkelig så fattigt, at vi vælger ikke at bruge de nødvendige midler på de svage, som i det her tilfælde er børnene. Måske er der brug for, at vi alle tænker lidt mere over hvilket samfund, vi gerne vil have.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s