Jeg troede egentlig, at det var slut med forældremøder, når ungerne er færdige med folkeskolen. Men i går var vi inviteret til forældremøde på datterens gymnasium. Der var informationer om klassen, fagene, eksamener og ikke mindst fravær.

Til min glæde, blev der også lagt meget stor vægt på elevernes sociale liv. Man opmuntrede de unge mennesker til at deltage i andre aktiviteter end de rent faglige. Der er flere forskellige tilbud på skolen, som lektiecafe, fredagscafe og naturligvis festerne.

Der blev henvist til en undersøgelse, som Liselotte Ingholt har lavet i forbindelse med hendes Ph.d. afhandling. Her undersøger hun unges fællesskabsdannelse og peger på, at de unges deltagelse i aktiviteter uden for klassen, har betydning for hvordan de deltager i undervisningen i klassen. Hun mener, at det er vigtigt, at de unge deltager i bl.a. festerne, fordi de her danner nogle fællesskaber, som de også bruger i det faglige arbejde i klassen. Der udvikles fortrolighed og venskaber mellem de unge, som har betydning for det faglige. For eksempel hvem man laver gruppearbejde med. Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Vi skal altså ikke fortvivle, som forældrer, når vi synes at vores unge mennesker går til mange fester, eller deltager i andre sociale arrangementer. Nogle forældre skal måske endda opmuntre deres unge mennesker til at være lidt mere udadvendte. Jeg tænker også her på de muslimske piger, hvor der jo nok er nogen som har det lidt svært, fordi deres traditioner kolliderer med det danske samfund. Måske skal skolerne igang med lidt nytænkning, om at igangsætte andre former for fælleskaber, hvor de unge kan mødes.

Der skal selvfølgelig også være en fornuftig balance. Det nytter jo ikke, hvis man ikke kan klare skoledagene og ikke får lavet lektierne, fordi man fester alt for meget. Men det er vel i grunden også, hvad det går ud på i den alder, at lære sig selv af kende og finde sine egne grænser.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s