Det ser godt ud, og krummen ser lækker ud. Jeg har lige skåret et par skiver, som skal spises med smør til en kop kaffe.

Brødet er lavet med en fordej, som har stået på køkkenbordet siden i går. Den består af 500 gr. mel – denne gang brugte jeg en lidt grov speltmel, men man bestemmer selv, rørt med 4 dl. vand og 1 gr. gær. Det skal så stå i mindst 8 timer, men gerne til næste dag.

Herefter tilsættes ca. 600 gr. italiensk blød hvede, 3 dl. vand eller så meget dejen kan tage, ½ dl. olivenolie, 1 spsk. groft salt og 5 gr. gær.

Derefter bearbejder man dejen, man hiver simpelthen i det mange, mange gange. Det er en blød dej og jo mere man arbejder med den jo mere væske kan den suge. Jo mere væske, jo lækrere brød.
Del dejen i to og fold den sammen til 2 flade brød, som lægges på køkkenbordet i et lag mel og hæver i ½ time. Derefter strækkes og foldes de igen. Læg dem til hævning igen, lettest i et stykke stof, drysset godt med mel. Når de er meget hævet, bløde og blævrende, lempes de forsigtigt over på en bagesten, der er varmet op sammen med ovnen til 250 gr.
Sæt en tom bradepande ind i bunden af ovnen til vand. Når bagestenen med brødene på plads i ovnen, hælder men et glas vand i bradepanden og lukker hurtigt ovndøren.

Bag ved 250 gr. i 15 min., sænk varmen og bag færdigt ved 200 gr.

Det er et supergodt madbrød, men det er absolut bedst når det er nybagt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s