Det var lige før jeg ikke fik lavet hyldeblomstsaft i år. Jeg har haft så travlt på det seneste, at det var lige før hylden var afblomstret inden jeg fik plukket skærme til saft. Men i sidste øjeblik hjalp datteren mig med at få dem plukket. Nu har det trukket, det er siet og hældt på flasker, næsten 4 liter blev det til.

Opskrift på hyldeblomstsaft

30 nyplukkede hyldeblomstklaser rystes fri for støv og eventuelle insekter, lægges i en krukke med 2 kg sukker, 50 gr vinsyre og 2 skivede citroner. Det overhældes med 2 ltr kogende vand. Der røres i blandingen og den står køligt i 4-5 dage. Herefter sies blomster og citronskiver fra og saften hældes på rene, skoldede flasker som lukkes tæt til. Drikken skal opbevares køligt eller der skal tilsættes konserveringsmiddel. Drikkes som saft, fortyndet med vand og tilsat is, eller brug i skønne sommerdrinks som nydes på terrassen.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s